De goedkoopste autoverzekering vinden

Op het moment dat u een nieuwe auto of occasion aanschaft is het verstandig om de autoverzekering te vergelijken. U kunt namelijk meteen overstappen wanneer u een andere auto koopt en gaat verzekeren. Via www.autoverzekering.nl  heeft u alle mogelijkheden om voor iedere auto de verzekering te vergelijken. Op deze manier komt u natuurlijk bij de voordeligste verzekering. Voordat u een verzekering afsluit zijn er een aantal belangrijke punten waar u goed naar moet kijken. Iedere verzekeringsmaatschappij heeft namelijk zijn eigen richtlijnen en bepaalt zelf waar en welke kortingen je krijgt.

Hoe krijg je de goedkoopste autoverzekering?

Als u de website van autoverzekering.nl geopend heeft, kunt u via het menu klikken op autoverzekering vergelijken. Vervolgens vult u het kenteken van de desbetreffende auto in 

en uw basisgegevens. Klik dan op “start met vergelijken”. Als u hier de schadevrije jaren invult met het aantal kilometers per jaar en een e-mailadres, dan kunt u de gewenste dekking kiezen die het best bij u aansluit. Autoverzekering.nl geeft u hier ook direct advies op basis van uw ingevoerde gegevens.

Mogelijke dekkingen

  • WA: bij deze verzekering bent u alleen verzekerd bij de schade aan anderen.
  • WA+: hier bent u naast schade bij anderen ook verzekerd voor diefstal en inbraak, brand- en stormschade en ruitschade.
  • All risk: voor deze verzekering bent u in alle bovenstaande gevallen verzekerd met als extra toevoeging vandalisme en schade aan eigen auto.

Onder de bovenstaande mogelijkheden kunt u een keuze maken, zodra u bij een van deze opties de premie berekent. Vervolgens komt u op een pagina met de verschillende autoverzekeringsmaatschappijen met de kosten per maand erbij. Zo vindt u de goedkoopste mogelijkheid.

Wat is de goedkoopste autoverzekering van Nederland?

De exact goedkoopste verzekering is niet helemaal duidelijk, omdat dat van verschillende persoonlijke factoren afhankelijk is. Voorop staat dat de goedkoopste dekking de WA dekkig is, maar de rest van de berekening wordt gedaan aan de hand van uw leeftijd, uw woonplaats, het aantal schadevrije jaren en de soort auto die u verzekeren wilt. Een minimale WA autoverzekering is overigens verplicht voor iedereen die in Nederland een auto op zijn of haar naam heeft staan. Op deze manier is iedereen in het verkeer beschermd tegen schade na een ongeval die door een andere partij wordt veroorzaakt. Het is dus altijd verstandig om verschillende verzekeringen te vergelijken door het invoeren van uw persoonlijke gegevens in de vergelijker. De prijzen van de verzekering veranderen constant. Het zou dus zomaar kunnen dat de goedkoopste autoverzekering voor uw auto nu Nationale Nederlanden is, maar volgend jaar niet meer. Vul tussentijds dus gewoon weer een keer de vergelijker in en stap eventueel over naar een andere autoverzekeraar als deze op dat moment goedkoper is. Zorg dat u voor de best passende en goedkoopste verzekering gaat, maar verlies niet uit het oog om te kijken wat voor u de ideale autoverzekering is die op uw wensen aansluit.